Čestitke Brečiću i Kanaetu na europskom zlatu!

 

Državna tajnica Janica Kostelić i Središnji državni ured za šport upućuju iskrene čestitke hrvatskim predstavnicima osvajačima medalja na Europskom prvenstvu u taekwondou – Lovri Brečiću i Toniju Kanaetu, te Pieru Mariću, Kristini Beroš, Deniju Andrunu Raziću, Mariji Štetić i Ivi Radoš na bronci.

U kategoriji do 63 kilograma najsjajnijim odličjem okitio se Splićanin Lovro Brečić koji je u dramatičnom finalu pobijedio Turčina Hakana Recbera 19-18. Europsko zlato prvi je naslov ovog 22-godišnjaka u seniorskoj konkurenciji nakon titula europskog prvaka u juniorima i mlađim seniorima.

Brečić je na putu do zlata u okršaju za finale pobijedio reprezentativnog kolegu Denija Andruna Razića, koji se na kraju okitio broncom.

Još jedan naslov europskog prvaka u Hrvatsku donosi 22-godišnji Splićanin Toni Kanaet u kategoriji do 74 kilograma, a u finalu je svladao Turčina Muhammeda Yildriza (19-10).

"Naši reprezentativci ostvarili su pravu "žetvu" medalja na ovom Europskom prvenstvu i iskrene čestitke svima. Tri naslova europskih prvaka i ukupno osam medalja sjajan je uspjeh hrvatskog taekwondoa", rekla je državna tajnica Janica Kostelić.

 

FOTO: Hina