Čestitke hrvatskim boćarima na pet svjetskih medalja

 

Središnji državni ured za šport i državna tajnica Janica Kostelić čestitaju hrvatskim boćarima na sjajnom uspjehu na Svjetskom prvenstvu održanom u Casablanci s kojeg se vraćaju s čak pet odličja.

Leo Brnić i Marino Miličević osvojili su zlato obranivši tako naslov svjetskih prvaka u štafetnom izbijanju, a to je ujedno i treći uzastopni svjetski naslov u ovoj disciplini za Hrvatsku, jer su prije četiri godine do zlata došli Leo Brnić i Darijan Živalić.

Brnić je ovom uspjehu dodao i srebro u brzinskom izbijanju, a srebrne medalje osvojili su i Marko Beaković u preciznom izbijanju te Pero Ćubela u pojedinačno klasično. Hrvatski uspjeh u Casablanci zaokružio je Tomislav Kolobarić broncom u disciplini bližanja i izbijanja u krug.

„Čestitamo našim boćarima na još jednom sjajnom nastupu. I s ovog Svjetskog prvenstva vratili su se s odličjima, a sama činjenica da si trostruki uzastopni svjetski prvak u nekoj disciplini dovoljno govori o dominantnosti i kvaliteti“, rekla je državna tajnica Janica Kostelić.  

Na Svjetskom prvenstvu u Casablanci sudjelovalo je 36 zemalja s rekordnih više od 200 natjecatelja.