Čestitke hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji gluhih na naslovu svjetskih prvaka

 

Državna tajnica Janica Kostelić i Središnji državni ured za šport upućuju iskrene čestitke hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji gluhih koja se na Svjetskom prvenstvu u Brazilu okitila zlatnim odličjem. Hrvatski rukometaši u finalu su svladali Rusiju 29:22 i na taj način ponovili uspjeh s prvog Svjetskog prvenstva koje je prije četiri godine održano u turskom Samsunu.

„Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih još nas je jednom razveselila s novim velikim uspjehom i na tome im čestitam. Još jednom su pokazali da su u ovom športu sam svjetski vrh i tako se ovo ljeto pridružili već brojnim uspjesima naših športaša“, rekla je državna tajnica Janica Kostelić.

Hrvatska reprezentacija nastupila je u sastavu Marko Prošenski, Antonio Rozić, Ilija Perak, Oliver Lušić, Kristijan Živković, Dominik Žmirić, Tomislav Bošnjak, Pero Jukić, Mario Bašić, Bojan Crnojević, Teo Glumac, Ivan Pajić, Mateo Perak, Dean Šagovac, Nemanja Damjanić, Marjan Turković i Vedran Jakovljević, a osim titule svjetskih prvaka, Dean Šagovac je proglašen najboljim golmanom, a Tomislav Bošnjak najboljim igračem tog prvenstva.

Na 2. svjetskom prvenstvu u muškoj konkurenciji nastupalo je osam zemalja - Hrvatska, Kamerun, Turska, Rusija, Brazil, Gana, Ekvador i Kenija.