Čestitke Mati Paviću na dvostrukom naslovu na Australian Openu

 

Središnji državni ured za šport i državna tajnica Janica Kostelić čestitaju Mati Paviću na drugom naslovu osvojenom na ovogodišnjem Australian Openu. Nakon što je dan ranije osvojio titulu u paru s Austrijancem Oliverom Marachom, hrvatski tenisač slavio je i s Kanađankom Gabrielom Dabrowski u finalu mješovitih parova u kojem su bili bolji od Mađarice Timee Babos i Indijca Rohana Bopannu 2:6, 6:4 i 11:9.

„Čestitke Mati Paviću na ovom izvanrednom uspjehu i dvostrukom naslovu na Australian Openu, ali isto tako čestitke i Marinu Čiliću na sjajnom finalu s Rogerom Federerom. Iako nije osvojio naslov, sve što je prikazao u protekla dva tjedna zaslužuje same pohvale“, poručila je državna tajnica Kostelić.

Marin Čilić poražen je u finalu Australian Opena od Rogera Federera 6:2, 6:7 (5), 6:3, 3:6, 6:1. Švicarcu je ovo bilo 30. Grand Slam finale, a ovo mu je bila dvadeseta pobjeda.

Sjajne igre hrvatskih tenisača u protekla dva tjedna u Australiji odlična su najava i za dvoboje Davis Cupa koji Hrvatsku čekaju od 2. do 4. veljače u Osijeku protiv Kanade.