Delegacija Hrvatskog kluba olimpijaca u posjeti državnoj tajnici Janici Kostelić

 

Delegacija Hrvatskog kluba olimpijaca predvođena predsjednikom Željkom Jerkovom danas je bila u službenoj posjeti državnoj tajnici Janici Kostelić. Na sastanku u Središnjem državnom uredu za šport prisustvovali su i dopredsjednici Hrvatskog kluba olimpijaca Samir Barač i Tomislav Paškvalin te glavni tajnik Damir Škaro.

„Došli smo kako bismo ponudili svoju pomoć, izrekli svoje želje i stavove te se upoznali s radom na važnim dokumentima koje donosi Središnji državni ured za šport, Zakon o športu te Nacionalni program sporta. Zadovoljni smo kad čujemo u kojem smjeru sve ide, naša podrška nije upitna, jer imamo zajedničku želju, a to je kako pomoći hrvatskim športašima i športu općenito“, rekao je Željko Jerkov te u ime Hrvatskog kluba olimpijaca iznio i konkretne prijedloge pomoći.

„Želja Središnjeg državnog ureda za šport je aktivno uključiti sve dionike športa u proces donošenja Nacionalnog programa sporta te Zakona o športu, a hrvatski olimpijci sigurno mogu puno pomoći. Sastanak je bio izuzetno pozitivan, otvorili smo mnogo tema i sigurno ćemo i dalje nastaviti suradnju, jer svi imamo isti cilj, a to je dobrobit hrvatskih športaša i promocija športa kao kulture tijela. Samo kroz dobru bazu možemo stvoriti i vrhunske športaše i to je priča koja nadopunjuje jedna drugu“, izjavila je nakon sastanka državna tajnica Janica Kostelić.