Državna tajnica Janica Kostelić na ispraćaju olimpijaca na ZOI u Pjongčang

 

Državna tajnica za šport, Janica Kostelić, prisustvovala je svečanom ispraćaju hrvatskih športaša na Zimske olimpijske igre koje se u korejskom Pjongčangu održavaju od 9. do 25. veljače 2018. godine.

Svečani ispraćaj upriličen je u hotelu Westin u Zagrebu gdje se održala modna revija poljske tvrtke 4F čiju športsku opremu će nositi hrvatski predstavnici na ZOI. U ulozi manekena našli su se ponajbolji hrvatski športaši predvođeni svjetskim gimnastičkim prvakom Tinom Srbićem i veslačkim olimpijskim viceprvakom Damirom Martinom.

Hrvatsku će u Pjongčangu predstavljati 20 športašica i športaša – 10 alpskih skijaša i skijašica (Leona Popović, Ida Štimac, Andrea Komšić, Lana Zbašnik, Natko Zrnčić Dim, Filip Zubčić, Matej Vidović, Istok Rodeš, Elias Kolega, Samuel Kolega), pet bobista (Dražen Silić, Benedikt Nikpalj, Mate Mezulić, Antonio Zelić, Đulijano Koludra) četiri skijaških trkača i trkačica (Vedrana Malec, Gabrijela Skender, Edi Dadić, Krešimir Crnković) te sanjkašica Daria Obratov.

„Otići na olimpijske igre je poseban doživljaj i san svakog športaša. Svima prvenstveno želim da ostanu zdravi, jer koliko god otrcano zvučilo, to je ipak najvažnije, ali i da svatko ispuni svoj osobni cilj“, rekla je državna tajnica Kostelić koja je na svečanom ispraćaju u Westinu bila i posebna izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića.

 

FOTO: Hina