Državna tajnica Janica Kostelić na otvaranju 22. Plazma Sportskih igara mladih

 

Državna tajnica za šport Janica Kostelić danas je sudjelovala na otvaranju 22. Plazma Sportskih igara mladih koje se održalo u Ivanić Gradu. Zajedno s predsjednikom Igara Zdravkom Marićem, gradonačelnikom Ivanić Grada Javorom Bojanom Lešom te našim proslavljenim atletičarom Brankom Zorkom, državna tajnica zapalila je plamen Igara i tako otvorila 22. natjecanje.

„Čestitam organizatoru na projektu koji traje već 22 godine i okuplja ovoliko djece te ih potiče na kretanje, šport i igru, a istovremeno im dozvoljava da što dulje ostaju djeca. Drago mi je da je ovo otvorenje u Ivanić Gradu u kojem sam provela dio svog djetinjstva i svima želim da uživaju u natjecanju, dobro se zabave i sa sobom ponesu lijepu uspomene“, rekla je Janica Kostelić, koja je na otvorenju bila izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića.

U športskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola iz Ivanić Grada i okolice koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.

Na događanju su bili i informativno – edukativni korneri za djecu i mlade velike nacionalne preventivne kampanje „Zajedno više možemo – u akciji s policijom“ u kojem su se  provodile  aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova.