Državna tajnica Janica Kostelić na predstavljanju programa unaprjeđenja i razvoja športa u policiji

 

Državna tajnica Janica Kostelić sudjelovala je danas na predstavljanju programa unaprjeđenja i razvoja športa u policiji koji je predstavilo Ministarstvo unutarnjih poslova.

Događaju su uz državnu tajnicu za šport prisustvovali ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop, načelnik Policijske uprave karlovačke Josip Ćelić te mnogobrojni policijski službenici koji su ostvarili vrhunske športske rezultate.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što je Ministarstvo unutarnjih poslova pokrenulo ovu inicijativu kojom će šport na intenzivniji način postati svakodnevica naših policajaca. Središnji državni ured za šport daje punu podršku ovom projektu, a posebno mi je drago što mogu reći da smo i prije pokretanja ovog projekta napravili određene korake i prepoznali važnost ove priče. U Nacrt Nacionalnog programa športa uvrstili smo mjeru zapošljavanja vrhunskih športaša kako u Ministarstvu obrane tako i u Ministarstvu unutarnjih poslova s ciljem sustavne skrbi i daljnjeg razvoja dual karijere športaša“, rekla je državna tajnica Kostelić.

„Suradnja Ureda i Ministarstva unutarnjih poslova traje i na realizaciji projekata u sklopu Europskog tjedna sporta koji promiče važnost bavljenja tjelesnom aktivnošću. Očekujemo da će se naša suradnja sad intenzivirati i kroz suradnju na razvoju sustava športa u policiji“, zaključila je Kostelić.

Ovim programom Ministarstvo unutarnjih poslova želi iskazati potporu promicanju športskih uspjeha policijskih službenica i službenika u zemlji i u svijetu. Unutar Ministarstva unutarnjih poslova nalaze se mnogi športaši i športski djelatnici cijenjeni u mnogim disciplinama što je u svom obraćanju potvrdio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

„Njihov uspjeh i vrhunski rezultati ne trebaju čuditi, ako uzmemo u obzir konstantnu visoku razinu fizičke spreme koju policijski posao, sam za sebe, iziskuje. U tom smislu, bavljenje športom, uz profesionalni policijski posao, samorazumljiva je dodatna aktivnost, logičan prvi izbor“, kazao je ministar Božinović i dodao kako je zadaća Ministarstva unutarnjih poslova svim policijskim službenicama i službenicima osigurati što bolje uvjete za razvijanje športskih vještina, naglasiti njihovu izvrsnost i time šport u hrvatskoj policiji podići na višu razinu.

Svoje vještine ovom prilikom prezentirali su i mali polaznici karate kluba Alfa, a uz izložene pehare i nagrade karate kluba, prikazana je i video projekcija s raznih natjecanja i vježbi.