Državna tajnica Janica Kostelić na svečanosti "Noć svjetskih prvaka"

 

Državna tajnica Janica Kostelić, kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske, prisustvovala je svečanosti „Noć svjetskih prvaka“ na kojoj je proglašen najbolji hrvatski vaterpolist za 2017. godinu.

Ta titula pripala je Sandru Suknu, a najboljeg hrvatskog vaterpolistu izabrao je žiri  u 30. izboru zagrebačkog "Večernjeg lista" u kojem su bili igrači koji su na SP-u Melbourneu prije 10 godina isto osvojili svjetsko zlato i nihov izbornik - Frano Vićan (Zagreb), Samir Barač (Rijeka), Zdeslav Vrdoljak (Split), Miho Bošković (Dubrovnik), Teo Đogaš (Split), Igor Hinić (Rijeka) i Ratko Rudić (Zagreb). Po izboru žirija naj-momčad godine čine: Marko Bijač, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Anđelo Šetka, Xavi Garcia, Maro Joković i Luka Lončar. Sandro Sukno imao je i dodatni razlog za slavlje budući je proglašen i najboljim vaterpolistom svijeta protekle sezone u izboru portala Total Waterpolo.

Posebnu zahvalu Hrvatski vaterpolski savez uputio je Vladi Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem te Središnjem državnom uredu za šport i državnoj tajnici Janici Kostelić za sav dosadašnji rad i sve pozitivne pomake koje su u posljednjih godinu dana učinili za hrvatski šport.

"Bilo mi je osobito zadovoljstvo i užitak što sam i sama mogla svjedočiti u Budimpešti osvajanju naslova svjetskog prvaka. Čestitka je najmanje što vam mogu reći, a na nama je potruditi se učiniti vam treniranje, svakodnevni rad što lakšim", rekla je državna tajnica Kostelić.

"Suradnja s Uredom i Janicom je sjajna, kao i ono na čemu se trenutačno radi, na Zakonu o športu. Neka je ovo samo mali znamen dodatne naše pažnje - rekao je Perica Bukić, dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza.