Državna tajnica Kostelić na proglašenju najboljih športaša u 66. izboru Sportskih novosti

 

Državna tajnica Janica Kostelić prisustvovala je proglašenju najboljih športaša u tradicionalnom 66. izboru Sportskih novosti. U ovom najdugovječnijem izboru sudjelovalo je 356 novinara iz 62 redakcije, a titulu najboljih odnijeli su Sandra Perković u kategoriji najbolje športašice, Tin Srbić u kategoriji najboljeg športaša dok je najbolja momčad hrvatska vaterpolska reprezentacija, a najbolja ekipa hrvatska samostrel reprezentacija.

Ove godine dodijeljene su i dvije nove nagrade – potez i pothvat godine, a njih su dobili vaterpolist Anđelo Šetka te daljinska plivačica Dina Levačić. Šetka je nagradu zaslužio svojim humanim potezom jer je omogućio tjedan boravka u Splitu i na Braču za 27-oro vukovarske djece, dok je Levačić ispisala dio hrvatske športske povijesti postavši tek šesta osoba i druga žena u povijesti daljinskog plivanja koja je za 90 dana isplivala trostruku krunu - mostove Manhattana u New Yorku, kalifornijski zaljev od otoka Cataline do San Pedra te La Manche. 

Fair-play nagrada ove godine pripala je športskom direktoru i treneru Ivanje Reke Dariju Lujiću.

Uz državnu tajnicu Kostelić svečanom proglašenju prisustvovao je i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske ministar financija Zdravko Marić, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske dr. Tomislav Madžar te mnogi drugi visoki uzvanici i vrhunski športaši.

 

 

Foto: HINA