Državna tajnica Kostelić na sastanku sa slovenskom ministricom obrazovanja, znanosti i športa

 

Državna tajnica Janica Kostelić u državnom posjetu Sloveniji održala je danas na Planici sastanak s Majom Makovec Brenčič, slovenskom ministricom obrazovanja, znanosti i športa. Na bilateralnom sastanku obrađen je čitav niz zajedničkih tema.

"Želimo oživjeti neke ranije projekte, produbiti zajedničku suradnju, izmjene iskustava i stručnog osoblja, te znanosti u športu. Slovenija već ima iskustva u upravljanju Europske unije, a s obzirom da će Hrvatska preuzeti vodstvo 2020., njihova iskustva su dobrodošla. Ovdje smo vidjeli kako su dobro iskoristili europske fondove za izgradnju nordijskog centra ", rekla je državna tajnica Kostelić.

Slovenska ministrica istaknula je kako su delegacije otvorile teme koje se tiču ​​Europske unije, kako dobiti više sredstava za kvalitativni razvoj športa i za profesionalce u športu.

"Također smo razgovarali i o borbi protiv nedozvoljenih sredstava. Želimo dobru suradnju sa susjednim zemljama i oživjeti natjecanja mladih na području od Alpa do Jadrana," naglasila je Maja Makovec Brenčič.

Državna tajnica Kostelić prisustvovala je i natjecanju skijaša skakača na letaonici na Planici, posljednjem natjecanju ovosezonskog Svjetskog kupa u skijaškim skokovima. 

"Prvi put sam bila na Planici i bilo je jako zanimljivo. Sve skupa je impresivno kao i podatak da Slovenija ima 76 skakaonica zato nije niti čudo što je tako dobra u skijaškim skokovima," zaključila je državna tajnica Kostelić.