Državna tajnica Kostelić potpisala Deklaraciju o perspektivi športa Europske unije u kontekstu pripreme Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2024. u Parizu

 

Državna tajnica Janica Kostelić danas je u Parizu prisustvovala na neformalnom ministarskom sastanku ministara za šport EU u sklopu kojeg je upriličeno i potpisivanje Deklaracije o perspektivi športa Europske unije u kontekstu pripreme Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2024. u Parizu.

Teme sastanka obuvaćale su raspravu na pitanja na koji način Europska unija može pomoći kako bi velika natjecanja opet vratila na europski teritorij, kako velika natjecanja još više povezati s turizmom te na koji način Europska unija može profitirati s domaćinstvima velikih natjecanja koja dijele više država.

Nakon rasprave po istaknutim temama svi ministri za šport Europske unije potpisali su Deklaraciju kojom su definirane uloge zemalja članica te međusobna suradnja u očuvanju europskog modela športa, promoviranja Europske unije i njezinih vrijednosti kroz velika športska natjecanja, promoviranja čistoće športa, a pogotovo borbe protiv dopinga te mnoge druge.

Ovaj sastanak domaćini su iskoristili i za prezentaciju Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu 2024. koje će nakon Londona 2012. godine olimpijsku obitelj opet okupiti na europskom kontinentu.