Državna tajnica Kostelić sudjelovala na Danu športa u OS RH

 

Državna tajnica Janica Kostelić prisustvovala je danas Danu športa u OSRH pod geslom „Budi aktivan i spreman“ koji se održao na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“. Povod ovom događanju bilo je proglašenje 2018. godine godinom spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika, a program se sastojao od športskih aktivnosti i demonstracija te stručnih predavanja.

U brojnim aktivnostima sudjelovali su i potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, izaslanik predsjednice RH i vrhovne zapovjednice OSRH Vlado Galić, načelnik GS OSRH general zbora Mirko Šundov, izaslanstvo Hrvatskog olimpijskog odbora predvođeno predsjednikom Zlatkom Matešom, predstavnici ustrojbenih cjelina MORH-a i OSRH te poznati hrvatski športaši, kao i vrhunski športaši koji su ugovorni pričuvnici OSRH.

U sklopu programa izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije, aktualnih svjetskih prvaka, Ivica Tucak, održao je predavanje na temu "Put do uspjeha". Kadeti i drugi pripadnici Oružanih snaga zajedno s vrhunskim športašima ugovornim pričuvnicima OS RH kroz nekoliko radnih točaka prezentirali su neke od športova koji se treniraju u Oružanim snagama RH kao što su hrvanje, judo, samoobrana, funkcionalni trening, trening snage s opterećenjem i trčanje.

Državna tajnica Janica Kostelić izrazila je ponos što na ovom mjestu vidi toliko poznatih športaša, nositelja mnogih velikih medalja.

„Tjelesna spremnost sastavni je dio života vojnika, što samo svjedoči koliko je šport važan i u vašem životu. Zato su vaša iskustva i uloga u promicanju važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću jednako bitna kao i ona vrhunskih športaša“, poručila je državna tajnica Kostelić.

"Aktualna  2018. godina proglašena je godinom spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika s ciljem razvijanja i promicanja kulture športa i zdravog života jer vojnik mora biti aktivan da bi bio spreman za zahtjeve vojne službe. U  ovoj godini prvi je put nabavljena jedinstvena športska oprema za sve pripadnike OSRH, a započeto je i  uređivanje športskih objekata u vojarnama,  kao i nabava novih sprava za vježbanje", rekao je ministar Krstičević.

 

Foto: HINA