Državna tajnica Kostelić uručila krunu Marcelu Hirscheru, pobjedniku muške utrke „Snow Queen Trophy 2018.“

 

Državna tajnica Janica Kostelić prisustvovala je muškoj slalomskoj utrci Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy 2018.“ u kojoj je pobijedio Austrijanac Marcel Hirscher. Najboljem skijašu današnjice ovo je četvrti put da je bio najbrži na Crvenom spustu, a ove godine krunu mu je, kao i dan ranije pobjednici ženske utrke Mikaeli Shiffrin, uručila Janica Kostelić.

Hirscher je u prvoj vožnji bio drugoplasirani iza Michaela Matta, međutim nakon druge vožnje zamijenili su pozicije i Hirscher je ispred sunarodnjaka slavio za 5 stotinki te stigao do 50. pobjede u karijeri. Treće mjesto pripalo je Norvežaninu Henriku Kristoffersenu, koji je za vodećim zaostao 11 stotinki.

Hrvatska je na utrci imala pet predstavnika – Matej Vidović, Istok Rodeš, Elias Kolega, Samuel Kolega i Natko Zrnčić-Dim – međutim niti jedan se nije uspio plasirati u drugu vožnju.

Sljemensku utrku pratio je i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te dopredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar turizma Gari Capelli i ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić.

 

 

Foto: HINA