Informativna radionica u Krapinskim Toplicama

 

Danas je u Krapinskim Toplicama održana treća Informativna radionica u sklopu ESF otvorenog trajnog Poziva ”Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“.

I ovu, treću u nizu Informativnu radionicu zajednički su organizirali Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Središnji državni ured za šport i Zaklada za razvoj civilnoga društva. Na radionici je prisustvovalo 40-ak potencijalnih prijavitelja, a sve nazočne pozdravili su Jasna Petek, zamjenica župana za društvene djelatnosti Krapinsko-zagorske županije, Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice za šport te Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

„Još jednom zahvaljujem svim resorima s kojima smo u suradnji uspjeli realizirati ovaj Javni poziv kojim su po prvi puta športu dodijeljena sredstva iz Europskih fondova. Vjerujemo kako je ovo tek prvi ovakav projekt, jer u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i Europskih fondova, pokušat ćemo šport uključiti u još neke operativne programe kako bi i na ovaj način još pripomogli razvoju športa. Ovim Javnim pozivom želimo šport učiniti dostupnim svima, i djeci u riziku od socijalne isključivosti i osobama s invaliditetom, jer svatko mora imati mogućnost bavljenja športom“, rekao je Šamija.

Prezentaciju natječajne dokumentacije održale su Milena Koren, viša stručna savjetnica u Odjelu za vrednovanje projekata iz fondova EU (MDOMSP) i Marija Crnković, voditeljica Službe za međunarodnu suradnju i EU fondove (SDUŠ) , a sva dodatna pitanja još je moguće je uputiti na adresu esf@mdomsp.hr.