Predstavljeno jubilarno izdanje Svjetskog kupa u gimnastici

 

Danas je u Čepinu predstavljeno deseto, jubilarno izdanje Svjetskog kupa u gimnastici, DOBRO World Cup, na kojem je sudjelovao i Krešimir Šamija, ovlašten za obavljanje poslova zamjenika državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport.

Svjetski kup u gimnastici održat će se od 24. do 27. svibnja u osječkoj dvorani Gradski vrt i okupit će ponajbolje svjetske te hrvatske gimnastičarke i gimnastičare.

„Središnji državni ured za šport prepoznao je važnost i veličinu ovog događaja za Republiku Hrvatsku, pa je tako Svjetski kup u gimnastici u Osijeku preko Javnog poziva za sufinanciranje velikih športskih manifestacija sufinanciran u iznosu od 1.158.632,00 kuna i jedna je od 12 veliki manifestacija koje su sufinancirane putem ovog Javnog poziva. Svjetski kup u gimnastici ima višestruko značenje. Prije svega športsko jer okuplja ponajbolje gimnastičare svijeta, ali i turističko jer prelijepu Slavoniju i Baranju predstavlja svijetu u najljepšem svjetlu i otvara ju kao novu turističku destinaciju, a i odličan je pokazatelj gospodarstvenicima kao primjer kako se isplati ulagati u šport. Na kraju, ono najbitnije i osnovno, a to je da promovira gimnastiku kao bazični šport i kao takav važan za razvoj svakog djeteta i pojedinca“, izjavio je Krešimir Šamija.

Uz Šamiju, predstavljanju DOBRO World Cupa prisustvovali su Stevo Tkalčec, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, Vladimir Mađarević, direktor natjecanja, Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, Ivan Vrkić, gradonačelnik Osijeka te Dubravko Šimenc, voditelj Odjela za strateške marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice.

„Ovo 10. izdanje donijet će niz noviteta u športskom, ali i najavnom smislu. Biti domaćin jednog od službenih FIG natjecanja iznimna je čast jer time Hrvatsku stavljamo uz bok europskih i svjetskih metropola - organizatora etapa Svjetskog gimnastičkog kupa - kao što su Melbourne, Doha, Pariz i Baku. Svoj dolazak već sada su najavile 34 gimnastičke delegacije kao i predsjednik svjetske i europske gimnastičke organizacije Morinari Watanabe i Farid Gayibov. Ove godine su se u realizaciju održavanja Svjetskog kupa uključili i Središnji državni ured za šport te Hrvatska turistička zajednica, kojima smo izuzetno zahvalni što su prepoznali ovaj događaj i dali mu veliku podršku“, rekao je Stevo Tkalčec, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza.

Direktor natjecanja, Vladimir Mađarević, otkrio je koje sve novitete će ponuditi ovogodišnje izdanje Svjetskog kupa.

„Tijekom svibnja organizirat će se desetak događanja kojima će se najaviti deseto izdanje Svjetskog kupa, glazbeni koncerti, športski eventi, druženja s hrvatskom gimnastičkom reprezentacijom. Ono čemu se posebno veselimo je Javno izvlačenje startnih brojeva kojim ćemo javnost i fanove upoznati s gimnastičarima koji izbore nastup u finalima", zaključio je Mađarević.

Finalna natjecanja na rasporedu su 26. i 27. svibnja.