Više od 700 sudionika na završnici Državnog prvenstva u atletici za srednje i osnovne škole

 

Danas je u Splitu, na stadionu Parku mladeži, u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza održano veliko finale najuspješnijih školskih atletskih ekipa, a najboljim osnovnim i srednjim školama uručene su medalje. Na završnici Državnog prvenstva u atletici sudjelovalo je 67 ekipa iz 18 županija s ukupno 737 sudionika.

Svečanosti završnice prisustvovao je Krešimir Šamija, ovlašten za obavljanje poslova zamjenika državne tajnice za šport Janice Kostelić i Martina Jeričević, voditeljica Službe za šport djece i mladih, lokalni šport i stručne kadrove.

„U posljednjih 10 godina napredak školskog športa je velik zahvaljujući Hrvatskom školskom sportskom savezu koji svake godine širi svoje programe. Središnji državni ured za šport sustavnim povećanjem sredstava prati taj napredak, a kad vidimo uspješnost svih ovih programa, to se pokazuje i opravdanim. Čestitam svim natjecateljima koji su sudjelovali u ovoj završnici, a najboljima na medaljama. Isto tako, zahvaljujem svim profesorima na trudu bez čijeg angažmana sustav školskog športa ne bi bio održiv, a svi jako dobro znamo koliko je važan“, rekao je Krešimir Šamija.

Završnica Državnog prvenstva u atletici organizatorima je poslužila i kao generalna proba za Svjetsko prvenstvo srednjih škola koje će se održati u Splitu.