Zamjenik državne tajnice Krešimir Šamija posjetio „Ljetnu igraonicu“

 

Zamjenik državne tajnice Šamija posjetio „Ljetnu igraonicu“

Zamjenik državne tajnice za šport Krešimir Šamija posjetio je danas u društvu gradonačelnika grada Jastrebarskog, Zvonimira Novosela i njegovih suradnika te predsjednice Društva naša djeca Jastrebarsko, Nikoline Ribarić Ljetnu igraonicu koju organizira Društvo naša djeca Jastrebarsko.

Više od 550 mališana ove godine uključeno je u 28 aktivnosti projekta koji je već ranije postao zaštitni znak Jastrebarskog - grada prijatelja djece. Perjanicu „Ljetne igraonice“, školu plivanja, pohađa čak 170 veselih klinaca i klinceza, a ovaj projekt provodi se već 16. godinu za redom. Broj polaznika je iz godine u godinu sve veći, a ovo ljeto prijavio se rekordan broj djece.

„Središnji državni ured za šport podržava sve dobre projekte i sufinanciranjem ovakvih projekata ostvaruje se jedan od naših primarnih ciljeva, a to je poticanje djece na bavljenje športom, odnosno omogućavanje što većem broju djece da se bave športom. Ove godine putem Natječaja za sufinanciranje športskih programa za sufinanciranje lokalnog športa i športskih natjecanja osigurali smo ukupno sedam milijuna kuna u državnom proračunu, a vjerujem kako ćemo u budućnosti uspjeti osigurati još više sredstava za lokalni šport kako bismo pomagali što više ovakvih kvalitetnih projekata. Okupiti toliko djece i poticati ih na bavljenje športom, a uz to im omogućiti druženje i igru te ih učiniti zadovoljnima i sretnima za svaku je pohvalu, a osmijeh na licu svakog djeteta vjerujem da je svima dovoljna nagrada za sav uloženi trud. Čestitam organizatorima koji već 16 godina uzastopno održavaju Ljetnu igraonicu i želim im da nastave i dalje s ovakvim uspješnim radom“, rekao je zamjenik državne tajnice za šport Krešimir Šamija.

„Projekt iz godine u godinu raste i to je ono što mene kao gradonačelnika čini izuzetno ponosnim. Davno smo prepoznali kvalitetu projekta koji se svake godine nadograđuje i dodatno razvija prema potrebama i željama naše djece“, rekao je gradonačelnik Jastrebarskog Zvonim Novosel.

Škola plivanja na kojoj mališani uče ili usavršavaju plivačke tehnike ove godine također ima rekordan broj polaznika, njih čak 170 s područja grada Jastrebarskog, i po prvi puta s područja općine Klinča Sela.

„Veliki broj ponuđenih aktivnosti na ovogodišnjoj „Ljetnoj igraonici“ pravo je veselje za brojne mališane. Iznimno su posjećene nove aktivnosti: „Bajkaonica, Fun-tatstic English te Škola penjanja na umjetnu stijenu, a ovogodišnji pravi hit je i Informatička radionica. Zahvaljujemo svim roditeljima i njihovoj djeci na povjerenju koje nam ukazuju uključivanjem djece u naše programe i projekte. Izuzetno nam je drago što ove godine projekt Škole plivanja i obuke neplivača sufinancira Središnji državni ured za šport, kao i Zagrebačka županija, na čemu im se zahvaljujem!“, zaključila je Nikolina Ribarić, predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko.